Nicolas Del Puerto

Nicolas Del Puerto

NICOLAS DEL PUERTO

Surfboardshaper



Surfen zou surfen niet zijn zonder het belangrijkste attribuut: de surfplank. Maar wie zijn de mensen achter dit instrument waarmee je enorme golven trotseert? Wij hadden de eer om één van Biarritz’ meest geprezen ambachtslieden van het genre te ontmoeten: Nicolas Del Puerto. Als geboren surfer vestigde hij zich 10 jaar geleden in Biarritz, waar hij Numb Surfboards, een board shaping bedrijf, heeft opgebouwd. Na een opleiding van 2 jaar in Australië door de beste shapers, geeft hij nu iets terug aan de plek die zijn levensstijl mogelijk maakt, dankzij de vaardigheden die hij gaandeweg heeft verworven. We zaten samen met deze pro shaper om te begrijpen hoe hij het belangrijkste vormgeeft: zijn leven. 




Hey Nicolas! Wij zouden zo naar Biarritz verhuizen, maar wat was jouw reden?

Ik kom oorspronkelijk uit Bretagne. Ik kwam hier om dichter bij de natuur te zijn met mijn vrouw en kinderen. Als surfer is er geen betere plek in Frankrijk om zowel de sport als de levensstijl te omarmen.

© Lemeunier Maxime

Wat zijn je favoriete plekken in de stad?

Restaurants en bars Ik zou kiezen voor Etxola Bibi. Mijn vrouw werkt daar ook!


Hotel: Le Palmito en Hôtel de la Plage. Geweldige plekjes.


Boutique: Wild Bazar. Zij verkopen allerlei decoratie in het centrum van Biarritz, in de oude havenwijk.


Secret spot: La Côte des Basques, een enorme surfspot net onder Etxola Bibi. Het is een geweldige plek voor beginners en gevorderde surfers.

Als je een mocktail was, welke zou je dan zijn?

Een met citroen, gember, sinaasappelsap en Perrier. Mijn vrouw maakt die vaak voor mij. Alles wat daarop lijkt, is ook goed.


Als je van gember houdt, moet je wel van GIMBER houden. Hoe drink je die het liefst?

Ik hou van een Perfect Serve, maar ik geniet ook van een shot GIMBER ’s ochtends. Perfect om de dag mee te beginnen.


Het maken van surfplanken is veeleisend. Wat geeft je de kick om door te gaan?

De liefde van en voor mijn familie, maar ook genieten van het leven!


Die Grundlagen: Surfen! Und überhaupt: Sport. Das ist es, was mir erlaubt, den Druck abzubauen und den Kopf frei zu bekommen.

Surfen! En in het algemeen: sporten. Zo kan ik de druk van me afzetten en mijn hoofd leegmaken.

© Lemeunier Maxime

© Lemeunier Maxime

© Lemeunier Maxime