GIMBER helps finding balance in life

GIMBER Originals: Ophelia's Light over Wat Gebeurt Als Je Stopt met Alcohol Drinken

We zitten allemaal vol spanningen, in verschillende vormen. Samen zorgen die voor een persoonlijk evenwicht – of onevenwicht – in elk van ons. In balans zijn is onze eeuwige zoektocht, ons ultieme doel. Het mooie, bijna onbereikbare beeld dat het leven ons voorspiegelt. Wanneer we er, tussen de dagelijkse beslommeringen van ons hectische leven door, een glimp van proberen op te vangen, knipperen we onwillekeurig met onze ogen.

"Sinds ik besef dat ik geen alcohol nodig heb, voel ik me veel zelfzekerder”

Je evenwicht vinden is mogelijk, daar ben ik van overtuigd. We moeten er alleen naar op zoek gaan en het graag genoeg willen om het te bereiken. Natuurlijk is het iets heel persoonlijks… Om een balans te vinden moet je eerst weten wat dat voor jou betekent. Je moet weten welke richting je wilt inslaan en de weg bewandelen die je naar dat doel brengt. En beseffen dat je – meestal – tegen de stroom in zult moeten zwemmen. Natuurlijk zal het tijd en energie vragen. Mensen zullen je vreemd aankijken en af en toe zul je een steek onder water krijgen. Maar eigenlijk: als je weet waarnaar je op zoek bent, dan maakt dat toch niets uit?

Ik heb nog een groot stuk te gaan op mijn pad naar evenwicht, maar ik ben trots op de weg die ik al heb afgelegd. Alles begon met het oplijsten van de dingen die ik niet nodig heb in mijn leven, van de ballast die ik overboord kon gooien. Alcohol was wellicht een van de eerste dingen op mijn lijst.

Dat stoppen met drinken mijn leven heeft veranderd, durf ik niet te beweren. Ik was nooit een grote fan van alcohol. Ik houd niet van de smaak, en ook ‘gezelligheidsdrinken’ zegt me niet zo veel. Wat ik wel weet: sinds ik besef dat ik geen alcohol nodig heb in mijn leven, voel ik me zelfzekerder en kordater.

"Boeiend om te zien hoeveel mensen vinden dat ik mezelf iets ontzeg door niet meer te drinken"

Ik heb altijd bewondering gehad voor mensen die kiezen voor daden in plaats van dure woorden, en ik heb nooit de drang gevoeld om me te houden aan wat als ‘normaal’ wordt beschouwd of aan de sociale omgangsregels. Toen ik eenmaal mijn keuze had gemaakt, voelde ik me dan ook niet ongemakkelijk of niet op mijn plaats omdat ik niet drink. Heel vaak lokte mijn beslissing hilariteit en reacties vol ongeloof uit. Het klassieke “Komaan, alcohol is toch een van de geneugten van het leven, wees niet zo streng voor jezelf” was niet van de lucht. Interessant om te zien hoeveel mensen na verloop van tijd vonden dat ik mezelf iets ontzeg door niet te drinken.

Na jaren niet aan sociale druk toe te geven kan ik met de hand op het hart zeggen dat ik mezelf niets ontzeg. Ik respecteer mijn lichaam en geest door geen alcohol in mijn lijf te pompen en daar voel ik me heel goed bij. Toch had ik altijd het gevoel dat er nog een alcoholvrij alternatief ontbrak in het aanbod ‘respectabele dranken’.

Het is niet omdat ik geen alcohol drink dat ik wanneer ik uitga blij ben met een blikje frisdrank. Daarom was ik meteen enthousiast toen ik GIMBER ontdekte. Om te beginnen door de strakke, hedendaagse en stijlvolle look. Maar wat me helemaal omverblies, was de heel bijzondere smaak.

Bedankt dus, GIMBER, om outside the box te denken en de moed te hebben om te erkennen dat er verschillende manieren bestaan om gelukkig te zijn – en dat alcohol drinken daar niet toe behoort.

Stoppen met alcohol drinken