Ruben Visser 't hooft

GIMBER Originals: Deze Adrenalinejunkie Vertelt over de Kick van Gezonde Uitdagingen

Een gesprek met Ruben Visser 't Hooft

Een gezonde levensstijl, wat betekent dat eigenlijk? Voor sommigen misschien een houvast of routine, anderen als groei of een uitdaging. Ruben Visser’t Hooft, een van onze GIMBER ambassadors (oké, oké, de allercoolste ambassador), haalt zijn adrenaline in het zoeken naar die balans. Hij daagt zichzelf en anderen steeds weer uit om een betere versie van zichzelf naar boven te brengen.

Voor mij is durven in’t leven mijn hoofd en lichaam uitdagen om een gezonde levensstijl aan te houden

Eerst en vooral ben ik ervan overtuigd dat zorg dragen voor je lijf en jezelf fysiek uitdagen je leven op zoveel meer vlakken naar een hoger niveau tilt dan enkel je fitheid of uithoudingsvermogen. Je voelt je fitter, ja, dat sowieso. Maar tegelijk bouw je door je gezonde levensstijl aan een stevige basis voor je geestelijke gezondheid, je mentaal en emotioneel welzijn. Wat op zijn beurt dan weer andere facetten van je leven ten goede komt, denk maar aan je relaties of je carrière. 
Bovendien ben ik heel competitief ingesteld. Niks beter voor een gezonde adrenalinekick dan je vrienden en jezelf uitdagen. Mij mag je elke dag uitdagen. Wist je dat je mentale weerbaarheid creëert elke keer je je limieten opzoekt? Super goed voor een evenwichtige levensstijl! 

Ik begon te stoppen met alcohol als een uitdaging. Raad eens wat er gebeurde? 

Wat me snel duidelijk werd is dat, zonder alcohol, m’n leven er direct een stuk lichter uitzag. Het begon als een experiment, maar het eindigde in een gezonde levensstijl. Drinken met mate werkt uiteraard ook, maar stoppen met alcohol werkt voor mij nog een pak beter. 
Na 3,5 jaar complete onthouding probeerde ik opnieuw af en toe een glaasje te drinken. Maar na een paar maand besefte ik dat cutten de beste aanpak voor mijn lijf was. Los daarvan hou ik me niet strak aan een dieet. Ik eet geen vlees en momenteel ben ik periodiek aan het vasten. Verder eet ik gewoon wat ik wil. 

GIMBER maakt het makkelijk om gezonder te leven

Mijn link met GIMBER kwam er eerder toevallig. Een PR-agentschap stuurde me een GIMBER-testpakket vol gezonde shotjes om te delen met vrienden en familie, meteen de eerste keer dat ik hun blend probeerde. Niet enkel was ik instant wild van het drankje, maar ik was ook direct verknocht aan het idee van een drankje met de allure van een cocktail zonder alle nadelen van alcohol. Het is classy, lekker en je kan er een hele waaier drankjes mee maken. 
Door een frisse, nieuwe twist te geven aan een product dat al bestaat, creëer je meteen iets nieuw en vooruitstrevends, wat het meteen een pak makkelijker maakt om te stoppen met alcohol en een jezelf een gezonde levensstijl aan te meten. 

Ik doe waar ik van hou, en ook daarin word ik graag uitgedaagd

Fotografie is mijn grootste passie. Maar nu reizen de laatste tijd niet zo vlot meer gaat, ben ik ietwat noodgedwongen gaan focussen op analoge- en studiofotografie. Een hele nieuwe wereld ging voor mij open, en een kans om weer heel wat bij te leren. Mijn volgende droom is om mijn werk ook te printen en in te kaderen, daarmee krijgt mijn wereld weer een nieuwe dimensie. 
Wist je trouwens dat ik ook m’n eigen merk juwelen City of Gold run? Ik ben er echt gek op! Elke dag zit propvol leermomenten, uitdagingen en overwinningen. I love it.

Mijn twee absolute favoriete plekken ter wereld

Bali. Sowieso. Het eiland dat enkele jaren geleden m’n hart heeft gestolen, en toch elke dag minstens een keer in m’n gedachten opduikt. De mensen, surfen, de natuur, de hele vibe met soms een onverwacht scherp kantje. 
Dé perfecte spot!
Al moet ik toegeven dat ik in deze gekke tijden ook wel besef hoe graag ik ben waar ik nu woon: Amsterdam Oud-West. Deze buurt is het laatste jaar echt in m’n hart geslopen; op wandelafstand van het Vondelpark, maar toch dicht genoeg om binnen het uur aan de duinen en de zee te staan. 

Mijn advies voor een gezonde levensstijl

Alles wat je zoekt zit eigenlijk al in jou, geloof me. Je moet gewoon even de tijd nemen om erbij stil te staan. Makkelijk is dat niet altijd, maar ingewikkeld ook echt niet. 
En tot slot nog even dit…
In tijden zoals deze, waar de wereld in een chaos verkeert, kijk goed naar wat je hebt, dan zie je meteen een hele hoop redenen om gelukkig te zijn. Vanuit deze mindset is het makkelijker om verder te bouwen aan je dromen en te blijven jezelf uitdagen!