First GIMBER bottle sold

Drie Jaar GIMBER

Precies 3 jaar geleden zou mijn leven voorgoed veranderen – al besefte ik dat toen nog niet. Op 3 februari 2018 gebeurde er namelijk een klein wonder. Ik was toen nog een producent van animatieseries, maar mijn leven werd overhoop gegooid door een medeproducer, die drie jaar werk van mij had gestolen.

Een paar maanden daarvoor had ik, omdat ik het moe was altijd alcohol te drinken op de vele sociale events die ik moest bijwonen, een drank ontwikkeld op basis van gember en kruiden. De drank was bedoeld voor eigen gebruik, maar mijn vrouw Sylvie en onze vrienden waren er al snel fan van. Ook al zat ik financieel, mentaal en fysiek aan de grond, ik besloot mijn laatste beetje energie en geld te investeren in de productie van 25 flessen. GIMBER was geboren! We brouwden de drank in mijn keuken. De etiketten knipten we uit met een schaar en lijmden we vervolgens vast met een oude tube Pritt van mijn dochter.  

En dan, op die bewuste 3 februari, besloot Sylvie 25 flessen aan te bieden in haar conceptstore, Mamuli. Rond 11.15 uur ‘s morgens voltrok zich het wonder. Superenthousiast vertelde Sylvie over de nieuwe drank van haar man. Ze liet de klanten ook zelf proeven. GIMBER sloeg meteen aan, want die dag werden er 4 flessen verkocht! Dat was de eerste keer in zeven jaar dat ik weer wat zelfvertrouwen kreeg. Ik zag de trots in Sylvies ogen.

We sloten een deal: voor elke fles die ze verkocht, zou ik haar een massage geven van 3 minuten. Twee weken later had ze al een massage van 15 minuten te goed. Daarna schakelde ik mijn moeder van 78 jaar in. We maakten GIMBER overdag en ‘s avonds, tot in de vroege uurtjes. Ik reed naar alle steden en dorpen in Vlaanderen met flessen GIMBER in de achterbak. Ons waanzinnige GIMBER-avontuur was begonnen!

Ik had nooit kunnen vermoeden wat er die 3 februari zou gebeuren. Noch dat 3 jaar later GIMBER te koop zou zijn in de mooiste winkels in heel Europa. Van Helsinki tot Milaan, van Londen tot Wenen. Het is zo onwerkelijk dat onze flessen nu een soort elixir zijn, met celebs en de grootste (Franse) chef-koks als afnemers. Iemand zei me ooit: “Jij verkoopt zonneschijn in een fles”.

Ik had dit natuurlijk nooit kunnen doen zonder de fantastische community van winkeleigenaars en de duizenden fantastische klanten die openstonden voor een nieuw concept en die dapper genoeg waren om trots een alcoholvrije drank te drinken.

En dus toost ik op jullie allemaal! Ik wil mijn eeuwige dank betuigen omdat ik mijn energie, mijn gezondheid en mijn zelfvertrouwen heb teruggevonden. Bedankt om dit avontuur aan te gaan samen met mij. Jullie hebben geen idee wat jullie steun voor mij betekent.

Ik wens jullie allemaal dezelfde ervaring toe. En als je je ooit wat down voelt, vergeet dan niet: “Zolang er een gloeiend kooltje tussen de as ligt, is een groot vreugdevuur nog altijd mogelijk”.

Jullie trotse GIMBERMAN 

Dimitri

Bedankt! GIMBER